torstai 2. marraskuuta 2017

Kirjoja. Neulontaa.

Tämän blogin tarkoitus on enimmäkseen toimia muistiona itselleni. Inspiraation ottaminen ja kaikenlainen innostuminen on sallittua.

Syksyllä 2015 esikoiseni oli noin puolivuotias. Neuloa päräytin oranssista seiskaveikkajämästä säärystimet ja totesin, että peruskoulun käsityötraumoista huolimatta tää vois olla mun juttu. Samana syksynä kävin kudonta-asemalla kutomassa yhteisloimeen rengasliinan, olenhan tällainen lastaan liinassa roikottava hippi. Jos olisi tilaa, hankkisin kotiin kangaspuut.

2016 oli kuitenkin melko hidas neulerintamalla. Tein ystävälleni pitsisen tuubihuivin Novitan akryyli/mohair/villa -sekoitelangasta ja äidilleni Heidi Alanderin Nurmilinnun jostain toisesta akryyli/mohair/kimalle -sekoitteesta. Se valmistui joululahjaksi 23.12. klo 23 jälkeen. Tämä kertoo paljon meikäläisestä. No, kaiken maailman ranneongelmat hidastivat neulontaa silloin.

Vuoden 2017 alussa poistin Facebook-sovelluksen kännykästäni. Päätin, että alan lukea taas kirjoja. Vuosi alkoikin hienosti, vaikka keväällä pääsykokeisiin lukeminen vesittikin tavoitetta. Jostain syystä loppukesä ja alkusyksy ovat myös olleet vähälukuisempia.

"Jostain syystä."
Niin, siitä syystä varmaan, että rupesin taas neulomaan.
Keksin ostaa Knitpron Cubicsit ja Prymin Ergonomicsit. Hyvästi ranneongelmat! Olen edelleen hidas neuloja ja toisinaan hartiajumit tai sormien ja ranteiden kipeytyminen estävät neulontaa, mutta tulostakin on kyllä syntynyt!

Elokuun puolivälin jälkeen olen tehnyt jo 1,5 sukkaa (ensimmäiset sukat ala-asteen jälkeen tai ikinä) joulupakettiin, lapselle liian pienen pipon ja sopivan pannan sekä aloittanut muhkeaa tuubihuivia ja kirjoneulelapasia.

Olen myös lukenut taas! Helsingin kirjamessuilta ostin "muutaman" kirjan ja sopivasti kirjaston varauksetkin pamahtivat hyllyyn yhtä aikaa. Joten sillä saralla saakin pistää vauhtia. Joulupakettiin menevät neuleetkin pitäisi tehdä. No, ehkä nukkua ehtii sit joskus uuden vuoden tienoilla... 8)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoja. Neulontaa.

Tämän blogin tarkoitus on enimmäkseen toimia muistiona itselleni. Inspiraation ottaminen ja kaikenlainen innostuminen on sallittua. Syksyl...